Приветствую Вас Гость | RSS

Понедельник, 29.04.2024, 06:13
Главная » 2014 » Май » 7 » НАРОДНЕ ВІЧЕ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ МІСТА ОДЕСИ.
07:21
НАРОДНЕ ВІЧЕ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ МІСТА ОДЕСИ.

“НАРОДНЕ ВІЧЕ”

 здійснення територіальною

 громадою міста Одеси влади безпосередньо в місті Одесі.

 

            НАРОДНЕ ВІЧЕ територіальної громади міста Одеси є формою безпосередньої участі громадян у здійсненні влади безпосередньо. Це право народ здійснює відповідно до ст. 5 Конституції України - носієм суверенітету і єдиним джерелом  влади  в  Україні є НАРОД УКРАЇНИ.

            НАРОДНЕ ВІЧЕ це організаційно-правова форма прямої демократії (безпосередньої демократії) - територіальної громади міста Одеси, при якій важливі питання місцевого значення ініціюються, обговорюються, приймаються, схвалюються безпосередньо членами територіальної громади міста Одеси

            Відповідно до ст. 140 Конституції України місцеве самоврядування  є  правом  територіальної громади - самостійно вирішувати  питання  місцевого  значення  в  межах  Конституції  і законів України. Місцеве самоврядування в місті Одесі здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом,  як  безпосередньо,  так  і  через органи місцевого самоврядування.

В Україні визнається  і  діє  принцип  верховенства права. 

            Конституція України має найвищу юридичну силу.

Норми Конституції України є нормами прямої дії.

Конституційні права і свободи гарантуються і не  можуть  бути скасовані.

Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. 

Відповідно до ст. 9. Конституції України чинні міжнародні договори, згода на  обов'язковість яких надана Верховною Радою  України,  є частиною  національного законодавства України.     

           

            Основною метою НАРОДНОГО ВІЧЕ територіальної громади міста Одеси є форма у здійсненні безпосередньої влади територіальною громадою міста Одеси з питань місцевого значення відповідно до принципів демократичного врядування.

 

Глава 1. Народне Віче територіальної громади міста Одеси

 

НАРОДНЕ ВІЧЕ територіальної громади міста Одеси є формою безпосередньої участі громадян у здійсненні влади безпосередньо з питань місцевого самоврядування, так як Одеська міська територіальна громада є первинним суб'єктом  місцевого  самоврядування в місті Одесі,  носієм його функцій і повноважень. Міська територіальна громада Одеси є первинним суб'єктом публічних прав на території міста Одеси, джерелом публічної влади органів місцевого самоврядування Одеси.

НАРОДНЕ ВІЧЕ одеської міської територіальної громади – вищій представницький орган одеської міської територіальної громади, створений  для здійснення територіальною громадою міста Одеси влади безпосередньо в місті Одесі.

На всіх заходах, що проводяться НАРОДНИМ ВІЧЕ  може бути присутнім будь який член одеської міської територіальної громади.

Одеська міська територіальна громада - територіальний коллектив, до складу якого входять громадяни України, що постійно проживають на законних підставах в місті Одесі, які безпосередньо вирішують питання місцевого самоврядування в місті Одесі відповідно до чинного законодавства, мають право брати участь в місцевих виборах  та місцевому референдумі в місті Одесі.

Завданням НАРОДНОГО ВІЧЕ  є:

-створенння умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в місцевому самоврядуванні в місті Одесі;

- здійснення громадського контролю за діяльністтю державних органів, виконавчої та судової влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів;

-створення умов щодо врахування органами державної влади та місцевого самоврядування громадської думки під час формування та реалізації державної та місцевої політики.

Органи координації НАРОДНОГО ВІЧЕ

 

- Координаційна Рада НАРОДНОГО ВІЧЕ;

- голова Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ;

- секретар НАРОДНОГО ВІЧЕ;

- профільна група НАРОДНОГО ВІЧЕ.

 

Координаційна Рада НАРОДНОГО ВІЧЕ

 

Орган координації роботи НАРОДНОГО ВІЧЕ є Координаційна Рада яку очолює  голова та два його заступники, які обираються простою більшістю з числа її членів, на термін трьох місяців. За вимогою більшості членів  НАРОДНОГО ВІЧЕ може буди обраний на повторний термін голова Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ. Третій та наступні терміни перебування на посаді голови Координаційної Ради мають бути ухвалені двома третинами членів Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ.

Заступники голови Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ обираються по тій же схемі, що обирається та працює голова Координаційної Ради НАРОДНОГО ВЧЕ.

 

Секретар НАРОДНОГО ВІЧЕ

 

Для забезпечення діловодства та вирішення інших питань, пов'язаних з підготовкою та проведенням заходів НАРОДНОГО ВІЧЕ члени Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ зі складу Координаційної Ради обирають секретаря Координаційної ради.

 За вимогою більшості членів НАРОДНОГО ВІЧЕ може буди обраний на повторний термін секретар Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ.

Третій та наступні терміни перебування на посаді секретар Координаційної Ради мають бути ухвалені двома третинами членами Координаційної Ради НАРОДНОГО ВІЧЕ.

 

Профільна група НАРОДНОГО ВІЧЕ

 

Координаційна Рада НАРОДНОГО ВІЧЕ своїм Рішенням утворює, за поданням учасника НАРОДНОГО ВІЧЕ профільні групи, які обирають координатора групи з числа членів групи. Профільна група створюється як механізм попереднього розгляду будь якого питання місцевого значення, проектів Рішень Одеської міської ради та її виконкому з питань, які зачіпають права та законі інтереси усіх або частини членів міської громади, і можуть мати негативні соціально-економічні, екологічні та інші наслідки. Всі питання які на думку профільної групи, підлягають обов'язковому розгляду координаційної ради НАРОДНОГО ВІЧЕ та виносяться на обговорення НАРОДНОГО ВІЧЕ. 

 НАРОДНЕ ВІЧЕ може залучати до співпраці сторонні організації та експертів, які є провідними фахівцями у певних сферах життєдіяльності міста, які можуть брати участь у засіданнях будь яких заходів з правом дорадчого голосу.

              

 

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 1167 | Добавил: Сидоренко_Андрей | Теги: Народне Віче | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]